Skip to content

L’error de San Mamés

Setembre 26, 2010
by

Ahir a San Mamés, un públic que sempre m’havia causat devoció, em va fer cambiar un poc l’opinió ahir a la nit. Un gran públic amb el que sempre ens hem portat de perles, va xiular a un dels homes més estimats de tota Espanya: Andrés Iniesta. L’història prové d’una jugada on Amorebieta fa una entrada amb rigor al de Fuentealbilla. La entrada no era de targeta roja; targeta groga, sí. El de Fuentealbilla va ser l’unic que no va reclamar la falta, mentres que molts jugadors del Barça varen reclamar la expulsió.Iniesta va sortir del terreny de joc, on va ser atengut i després va tornar a entrar al terreny de joc; i per a sorpresa de tots, va ser xiulat, i així repetitivament quan tocava una pilota, assistia o xutava. Fins al punt desmesurat, que ens va deixar entreveure una part mai vista de Don Andres: el xut que va estavellar al pal, el va xutar amb una ràbia no gens habitual en Iniesta.

El públic tenia dos motius per a xiular; un què és il·lògic i l’altre que contiuna sent il·lògic, però amb un punt més de reflexió. El primer que et ve a la ment quan expulsen a algun jugador d’aquesta manera, és en xiular al que a rebut la falta, pel simple fet de pensar què, si l’altre esta jugant, a fet “teatro del bueno”. Aquest cas és il·lògic  i un poc sarcàstic. L’altre és per la rivalitat Espanya, Euskadi; el manxec  va marcar el gran gol per a la selecció, i va donar un Mundial desitgat per a tots els Espanyols. Però, si aquesta és la rao… els catalans que no son seguidors de la selecció i son aficionats del Barça, el xiulen cada vegada que surt al Camp Nou? I… als seu jugadors Javi Martinez i Fernando Llorente, què son uns grans jugadors, els dona importància el palmarès acomulat amb l’Athletic? O amb la selecció? La gent va pensar amb calent, i jo no els ho recrimino, ja que son un club envejable en quant a cantera, i sempre m’ha entusiasmat el seu joc.

Però ara veurem que n’opina el col·laborador del bloc, Girardelli:
Crec que el públic és sobirà fins i tot per equivocar-se. I ahir, la Catedral es va equivocar. Iniesta no va ser culpable de l’entrada d’Amorebieta, independentment de si era mereixedora de vermella o groga. I si part dels xiulets van ser pel gol d’Espanya a la final, ja que també es van equivocar, ja que el futbol és futbol i la política ha de quedar al marge.

Iniesta, va ser un senyor i va sortir tot tranquil i aplaudint a la mínima afició que el va aplaudir. Tot un deu.

One Comment leave one →
  1. Setembre 28, 2010 10:04 pm

    Quan es sumen els dos arguments que dius, el resultat són els xiulets. Al Camp Nou ningú el xiula, per començar perquè hi ha molta gent que va amb la roja, i després perquè encara que marqui amb Espanya, no deixa de ser un jugador del Barça.
    Adéu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: